Кафедра спортивної медицини

Калмин, О. В. Миология / О. В. Калмин, О. А. Калмина. – СПб : СпецЛит, 2016. – 144 с. : ил.

Навчально-методичний посібник містить у короткому систематизованому вигляді відомості про м’язову систему. Наводяться дані про м’язові групи, початок і прикріплення, функції, іннервації та кровопостачання окремих м’язів, фасціях частин тіла людини. Наводиться опис та схеми основних клітинних просторів та м’язових каналів тіла людини.

Фізична реабілітація, спортивна медицина : підручник для студ. вищих мед. навч. закладів / В. В. Абрамов, В. В. Клапчук, О. Б. Неханевич [та ін.] ; за ред. професора В. В. Абрамова та доцента О. Л. Смирнової. – Дніпропетровськ : Журфонд, 2014. – 456 с. : іл.

У підручнику викладено сучасні уявлення про спортивну медицину і фізичну реабілітацію. Подано вплив фізичних навантажень на організм, методи обстеження в спортивній медицині, обґрунтовано зв’язок функціонального стану з показниками здоров’я, розглянуто питання допуску до занять фізичними вправами, в тому числі осіб з граничними станами. Розглянуто передпатологічні і патологічні стани, спричинені нераціональними заняттями фізичною культурою і спортом, фактори ризику раптової смерті під час фізичних навантажень, медико-біологічні засоби відновлення. Описано показання та протипоказання до призначення засобів фізичної реабілітації. Наведено клініко-фізіологічне обґрунтування та особливості застосування лікувальної фізичної культури й інших засобів фізичної реабілітації у комплексному лікуванні хворих різноманітного профілю.

 63 всього переглядів,  1 переглядів сьогодні