Кафедра фізичної терапії та ерготерапії

Фізична реабілітація, спортивна медицина : підручник для студ. вищих мед. навч. закладів / В. В. Абрамов, В. В. Клапчук, О. Б. Неханевич [та ін.] ; за ред. професора В. В. Абрамова та доцента О. Л. Смирнової. – Дніпропетровськ : Журфонд, 2014. – 456 с. : іл.

У підручнику викладено сучасні уявлення про спортивну медицину і фізичну реабілітацію. Подано вплив фізичних навантажень на організм, методи обстеження в спортивній медицині, обґрунтовано зв’язок функціонального стану з показниками здоров’я, розглянуто питання допуску до занять фізичними вправами, в тому числі осіб з граничними станами. Розглянуто передпатологічні і патологічні стани, спричинені нераціональними заняттями фізичною культурою і спортом, фактори ризику раптової смерті під час фізичних навантажень, медико-біологічні засоби відновлення. Описано показання та протипоказання до призначення засобів фізичної реабілітації. Наведено клініко-фізіологічне обґрунтування та особливості застосування лікувальної фізичної культури й інших засобів фізичної реабілітації у комплексному лікуванні хворих різноманітного профілю.

Берг, Р. А. Анатомия лечебной растяжки : бістрое избавление от боли и профилактика травм / К. Берг ; пер с англ. В. М. Боженов. – Минск : Попурри, 2020. – 192 с. : ил.

Нікому не подобається жити із болем. Якою б не була причина хворобливих симптомів у вашому випадку: неправильна постава, монотонні рухи, тривале сидіння в офісі, травми або малорухливий спосіб життя — ця книга допоможе вам стати на шлях оздоровлення та усунення будь-якого дискомфорту. У ній наведені кольорові анатомічні ілюстрації та покрокові інструкції до десятків ефективних вправ на розтяжку, які допоможуть позбутися болю, м’язового закріпачення, покращити баланс та гнучкість м’язів, збільшити діапазон руху суглобів, запобігти поширеним травмам. Тут ви знайдете різні види вправ, включаючи індивідуальне розтягування без сторонньої допомоги, розтяжку з використанням тенісного м’яча, розтяжку з партнером.

 102 всього переглядів,  1 переглядів сьогодні