Кафедра кінезіології та фізкультурно-спортивної реабілітації

Ивлева Л. Д. Анатомия и биомеханика в хореографии : учебное пособие / Л. Д. Ивлева. — Челябинск : ЧГИК, 2017. — 81 c.

Посібник знайомить студентів з анатомічними основами хореографії (скелет тулуба, суглоби, м’язи), умовами, необхідними для занять хореографією (постава, виворітність, гнучкість, стійкість, спритність), біомеханікою рухів у процесі занять хореографією (аналіз рухів у суглобах ніг та участь м’язів) виконанні елементів екзерсису класичного танцю). Розділ «Питання балетної медицини» звертає увагу на найчастіші травми, що виникають у процесі занять хореографією. – коліна, стегна, стопи та гомілки.

Біомеханіка : навчально-методичний посібник / уклад.: А. В. Заікін, Н. І. Судак . – Кам’янець-Подільський : Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020. – 144 с.

В навчально-методичному посібнику представлено навчальний матеріал дисципліни «Біомеханіка», що відпові-
дає організації навчального процесу згідно вимог кредитно-модульної системи. У навчально-методичному посібнику відображені основні теоретичні питання біомеханіки, а також
методичні рекомендації до практичних занять, термінологіч-
ний словник та перелік питань для підготовки до екзамену.

Берг, Р. А. Анатомия лечебной растяжки : бістрое избавление от боли и профилактика травм / К. Берг ; пер с англ. В. М. Боженов. – Минск : Попурри, 2020. – 192 с. : ил.

Нікому не подобається жити із болем. Якою б не була причина хворобливих симптомів у вашому випадку: неправильна постава, монотонні рухи, тривале сидіння в офісі, травми або малорухливий спосіб життя — ця книга допоможе вам стати на шлях оздоровлення та усунення будь-якого дискомфорту. У ній наведені кольорові анатомічні ілюстрації та покрокові інструкції до десятків ефективних вправ на розтяжку, які допоможуть позбутися болю, м’язового закріпачення, покращити баланс та гнучкість м’язів, збільшити діапазон руху суглобів, запобігти поширеним травмам. Тут ви знайдете різні види вправ, включаючи індивідуальне розтягування без сторонньої допомоги, розтяжку з використанням тенісного м’яча, розтяжку з партнером.

Хартер, Р. А. Основы анатомии и прикладной кинезиологии / Р. А. Хартер. 2002. – 62 с. : ил.

Анатомія – це велика галузь науки, що вивчає структуру людського тіла та взаємодію між його частинами. Фундаментальні знання анатомії людини необхідні інструктору групових фітнес-занять, до професійних обов’язків якого входить розробка програм тренувальних зайнятих, спрямованих на те, щоб допомогти клієнтам досягти своїх цілей з фізичної підготовленості. Кінезіологія включає в себе елементи фізики, класичної механіки, фізіології та функціональної анатомії, що допомагають пояснити, що зумовлює рух людини. Включаючи основи кінезіології в цей підручник, автори прагнули допомогти вам зробити групові фітнес-заняття більш ефективними, безпечними та спрямованими на задані м’язи. Мета цього розділу полягає в тому, щоб пояснити, як спільні дії частин тіла забезпечують стійкість та рухливість, необхідні для виконання ефективних рухів у спорті, рекреації та повсякденному житті.

 87 всього переглядів,  1 переглядів сьогодні