Кафедра медико-біологічних дисциплін

Анатомія людини : підручник / Коцан І. Я., Гринчук В. О., Велемець В. Х., [та ін.]. — К. : Центр учбової літератури, 2009 — 904 с.

У підручнику наведено відомості про будову, топографію та функції органів і систем організму людини з урахуванням його вікових та статевих особливостей і взаємозв’язку з навколишнім середовищем. Латинські терміни трактуються згідно з новими правилами та стандартами Міжнародної анатомічної номенклатури.

Ивлева Л. Д. Анатомия и биомеханика в хореографии : учебное пособие / Л. Д. Ивлева. — Челябинск : ЧГИК, 2017. — 81 c.

Посібник знайомить студентів з анатомічними основами хореографії (скелет тулуба, суглоби, м’язи), умовами, необхідними для занять хореографією (постава, виворітність, гнучкість, стійкість, спритність), біомеханікою рухів у процесі занять хореографією (аналіз рухів у суглобах ніг та участь м’язів) виконанні елементів екзерсису класичного танцю). Розділ «Питання балетної медицини» звертає увагу на найчастіші травми, що виникають у процесі занять хореографією. – коліна, стегна, стопи та гомілки.

Исаковиц, Р. Анатомия пилатеса / Р. Исаковиц, К. Клипингер ; пер. с англ. С.Э. Борич. – 2-е изд. – Минск : Попурри, 2015. – 240 с. : ил.

Таким пілатесом ви ще не бачили! Детальні описи, покрокові інструкції та повнокольорові анатомічні ілюстрації дозволяють вам буквально заглянути всередину кожної вправи, щоб підвищити м’язовий тонус, покращити гнучкість тіла та стабілізувати центр тяжіння. Цей посібник допоможе вам зрозуміти, які м’язи використовуються у вправах і як найдрібніші нововведення і варіації можуть вплинути на їх ефективність. Ви також дізнаєтесь, як здійснюється взаємозв’язок дихання, постави, положення та рухів вашого тіла.

Калмин, О. В. Миология / О. В. Калмин, О. А. Калмина. – СПб : СпецЛит, 2016. – 144 с. : ил.

Навчально-методичний посібник містить у короткому систематизованому вигляді відомості про м’язову систему. Наводяться дані про м’язові групи, початок і прикріплення, функції, іннервації та кровопостачання окремих м’язів, фасціях частин тіла людини. Наводиться опис та схеми основних клітинних просторів та м’язових каналів тіла людини.

Касан, А. Анатомия человека: Иллюстрированный атлас. –  Харьков; Белгород: Клуб семейного досуга, 2011. — 192 с.

Чудовий атлас, що включає близько 350 інформативних ілюстрацій, фотографій та кольорових схем, стане вашим путівником по органам та системам людини та їх функціям. Ви дізнаєтеся багато нового про власне тіло, отримаєте вичерпні відомості про найбільш поширені захворювання і навчитеся розпізнавати сигнали тривоги, що виходять від вашого організму – дихальна система, травна система, органи чуття, нервова система, сечостатева система, ендокринна система, імунна система.

 156 всього переглядів,  1 переглядів сьогодні