Кафедра хореографії і танцювальних видів спорту

Trautz, R. The Art and Technique of Ballroom Dancing : A techniquel and scientific guide of how to dance, considering and respecting physics and anatomy. –Meitingen : Deiningen, 2019. – p. 176.

Вперше у книзі написано – як танцювати бальні танці. У цій книзі представлені не лише технічні схеми чотирьох бальних танців, а й те, що потрібно робити та як це робити. Охоплюючи правильні природні положення тіла чоловіка та жінки, аналізуючи та звертаючи увагу на фізичну форму, ця книга є обов’язковою для прочитання кожному танцюристу

Trautz, R. The Art of Teaching Social Dancing. – Meitingen : Deiningen, 2021. – p. 160.

Вперше написано в книзі – як навчати танцям у групах до 100 осіб, будь-який розмір класу, та індивідуального заняття. Це не лише хореографія, не лише кроки і фігури в різних танцях, але як їх навчати і як говорити зі студентами. Психологія, як працювати з учнями, талановитими, з учнями, які нормально навчаються, і з тими, хто має великі труднощі. Що радять робити, а чого ні в якому разі не можна робити.

Wessel-Therhorn, O. The Irvine Legacy. – London : DSI, 2009. – p. 156.

Спадщина Ірвіна» містить захоплюючі історії та особисті спогади, а також навчає філософії та методів найгламурніших чемпіонів бальних танців усіх часів: Білла та Боббі Ірвін.

“Їх чистота, класицизм і відданість англійському стилю бальних танців давали безмірне натхнення йти їх стопами. Відданість Олівера цій книзі дадуть танцюристам різного віку та національностей можливість випробувати трохи їх магії “ РІЧАРД І ЕН ГЛИВ.

Це перша колекція всіх дивовижних історій та безцінних методів навчання та переконань двох найбільших танцюристів та вчителів в історії бальних танців” ОЛЕССАНДРА БУЧЧАРЕЛЛІ.

Ивлева, Л. Д. Анатомия и биомеханика в хореографии : учебное пособие / Л. Д. Ивлева. — Челябинск : ЧГИК, 2017. — 81 c.

Посібник знайомить студентів з анатомічними основами хореографії (скелет тулуба, суглоби, м’язи), умовами, необхідними для занять хореографією (постава, виворітність, гнучкість, стійкість, спритність), біомеханікою рухів у процесі занять хореографією (аналіз рухів у суглобах ніг та участь м’язів) виконанні елементів екзерсису класичного танцю). Розділ «Питання балетної медицини» звертає увагу на найчастіші травми, що виникають у процесі занять хореографією. – коліна, стегна, стопи та гомілки.

Лукьянова, Е. А. Дыхание в хореографии : учебное пособие / Е. А. Лукьянова. — 7-е изд., стер. — СПб. : Лань : ПЛАНЕТА МУЗЫКИ, 2022. — 184 с.

Книга є навчальним посібником для вищих та середніх навчальних закладів. Автор докладно викладає методику викладання предмета, вироблену у процесі багаторічної педагогічної діяльності. У навчальному посібнику розкривається метод трифазного дихання. Історія його появи пов’язана з людьми, які хворіли на астму і туберкульоз і знайшли засіб боротьби з хворобою в описаних дихальних вправах. Згодом ця методика послужила основою володіння диханням для хореографів, вокалістів та акторів.

Хаас, Ж. Г. Анатомия танца / Ж. Г. Хаас ; пер. с англ. В. М. Боженов. – Минск. : Попурри, 2019. – 203 с. : ил.

Книга містить 82 ефективні вправи, спрямовані на вдосконалення техніки танцю, покращення постави, освоєння правильної моделі дихання та профілактику травм. Понад 200 повнокольорових ілюстрацій у найдрібніших деталях демонструють тіло танцюриста у русі та виділяють м’язи, які при цьому активно працюють.

Эбенштейн, Д. Анатомика. От ужасного до великого: человеческое тело в искусстве / Д. Эбентейнн . — М. : Бомбора, 2022. — 272 с. : ил.

Протягом багатьох століть людство прагнуло пізнати себе, вивчити будову свого тіла як усередині, так і зовні. Це прагнення залишило по собі багату колекцію творів мистецтва, які демонструють не лише фактичні відомості про людське тіло, а й те, як з часом змінювалося наше уявлення про нього. “Анатоміка” зібрала в одному томі колекцію із 250 зображень починаючи з XIV по XX століття. Вона написана всесвітньо визнаним експертом у галузі анатомії, Джоанною Ебенштейн.

 427 всього переглядів,  1 переглядів сьогодні